8 Ağustos 2012 Çarşamba

Noodle da iddaam var.

Uzak dogu mutfagina bayilirim....ama uzak dogu yemeklerini uzakdoguda yedikten sonra buradaki cin restoranlari uzakdogu yemekleri cok bayagi geliyor zannediyorlar ki icine soyu sosu konan hersey hemen uzakdogulu oluveriyor.
En son sushi-co da yedigim sevimsiz ve pahali noodle dan sonra yok bidaha disarda cin-min yemem dedim.Kizimin cin restoraniyla ilk tanismasiydi ve cubuklarla yemeyi denedi basardi ve zannedersin cin kultururyle buyumus o derece basarili simdi ise evde de hala cin cubugu chop-stick kullaniyoruz .

Evde beyaz pirinc sirkem,tatli eksi sosum,soyam ve daha ne oldugunu cozemedigim ama et marine etmede kullanilan orjinal cinli soslarim var.Azicik da pisirme tekniinden haberdarsaniz herkes yapabilir diyorum ve ben yapiyorum,resimliyorum ve sunuyorum.

Iste bu kadar dostlar kizgin ve az yagli vok tavada sebzeleri pisme sirasina gore soteleyin en son soya ve karidesler.Noodle kaynar suda haslanir sonra hepsi birbiriyle tanisir mutlu olurrr...


Kis gelse de coconat suyuyla yapilan bol acili dillere destan Tom yon corbasi yapsam resimlesem anlatsam.
Bir de endonezyaya ozgu kizarmis pirinc anlamina gelen Nasi goreng var ki onu yapamam saniyorum.Nasi goreng icin turku yapkip telefonda kocaciima soylemisligim bile var.Birde kurbagalar icin besteledigim  5 bin kurbagali dere turkum varki dillere destan.Bi dinleyenin hafizasina kazinacak turden cins.

2 yorum:

  1. senin canin Mie Goreng cekmiiiiis :) kap bocukleri gel buraya :)

    YanıtlaSil
  2. Selenciim kucuk bocuk yurusun gezi rotamda mutlaka Jakarta var .Mie goreng soleni yapariz birlikte:)

    YanıtlaSil