11 Mayıs 2010 Salı

Urla Pazari ( sevket-i bostan,enginar,kuskonmaz,rezene)..


Aslinda Urla ile tanismamin bu kadar gec kalmis olmasi biraz uzucu.Ama genclik iste haftasonu bi yere gidilecekse hep tercih Cesme'den yanaydi,cocuk sahibi olmadan once kalabalik,gurultu,ne bileyim tiki mekan meraki oluyor,ee boyle olunca sakin Urla,huzurlu Urla gec kesfediliyor.
Ot meraklilarinin mabedi gibi pazarini gorunce ise aradaki bag iyice gucleniyor.Saksiya isladiklarim yabani kuskonmazlar ve meshur urla enginari.O hafta pazardan birde taze rezene aldim,saticiya nasil yapabilirim diye danistim ;bana ayni kereviz gibi pisir ,patatesli yap dedi. Cok fena bir deneyimdi rezene benim mideme pek de dost olmayan bir sebze,ot herneyse oymus iste iggggkk bi daha tovbe ettim cayini bile icmem artik.
kuskonmazlari da kirabildigin yerine kadar kir kavur uzerine yumurta kir dediler Giritli teyzeler, ama bence once 1-2 dakika hasla sonra kavur demeliydiler bence :).
Ayni giritli teyzenin Sevket-i Bostan tarifi tek yuz akimdi.kuzu etiyle pisirip en son limonlu unlu suyla terbiye ettim ailem tarafindan otlarla olan bu son deneyim olumlu karsilandi, beni de yureklendirdi az biraz.
Pazarda ogrendigim en iyi, en taze enginar nasil bulunur'un sirrini da burada aciklasam mi?


Posted by Picasa

4 yorum:

  1. Yumurtali kuskonmaz ha, deneyecegim kesin. Nerdesin?

    YanıtlaSil
  2. Selenciim,soganlari az kavurup uzerine kuskonmaz en son ustune yumurta kiriyorsun tam ege usulu bir tarif.Ben evime kesin donus yaptim 5 aylik Endonezya maceram gecen ay sona erdi.Artik izmirdeyim,umarim tekrar gorusme firsatimiz olur.

    YanıtlaSil
  3. Guzel arkadasim geldigimde yeni denemelerinden tatmak isterim ben anlamam...Zaten nedir o enginarlarin goruntusu oyle...Ota hasret kalan ben bir an kafayi bozup gelmek istedim valla :)) Yok hicbir yer Ege'ye benzemez, kimse kendini kandirmasin...Zeytinyagsiz, kekiksiz, otsuz yasanmaz... Hepsinin kokusunu duyuverdim bir anda...

    YanıtlaSil
  4. Zaten yeni deneklere ihtiyacim var Burcuuu,sen gelinceye kadar yabani kuskonmaz mevsimi gecer ama buluruz biseyler..Enginarlar bu sene costu haftada iki kez yapiyorum doymuyorum.gecen hafta Alacati pazarindan bir demet taze kekik aldim bir haftadir evden kokusu gitmiyor,nasil bir aroma anlatamam.Haftaya yine alirim kuruturum senin icin sen uzulme arkadasim.

    YanıtlaSil