11 Kasım 2012 Pazar
5 çayı Alman pastası
Blog başlığında da belirttiğim gibi kategorize edilemeyecek kadar sacmaliyorum bu blogda.
Moda,cocuklar,yemek tarifi,ayakkabı,diy kendin yaplar,gezi notları,mekan tavsiyeleri ya da yerden yere vurmaları .
Yani ne iduugu belirsiz şaşırmış , ben gibi yani...
Şimdi ise çok istek alan Alman pastası tarifim en yemek blogcusu tavirimla....
Malzemeler:
pandispanyasi /keki için
3yumurta
1bucuk çay bardağı seker
1bucuk çay bardağı yoğurt
100gr margarin ama ben yerine 75grtereyagi koyuyorum margarine karşıyım
3cay bardağı un
1pk kabartma tozu
Keması:
Yarım kg tam yağlı süt
1yumurta
2kasik un
109grmargarin ben 50grtereyagi kullandım
6kasik toz seker
1caykasigi vanilya ekxtesi toz vanilin e de karşıyım kimyasal karışımlarla bozmayalım ağzımızın tadını di mı!
Kekini karıştırıp 180dercede pişirin soğumaya bırakın.
Keması/Mahallesi'si pisinde onu da hafif ılık kekin ortasına şurup üzerine elenmiş Pudra şekeri ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun hafta sonu mutlu geçsin.....
Ps :Kremayi hem kekin icine hem ortasına sürerek klasik pasta da elde edilebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder